Posredujemo vabilo na zimski izvedbo intenzivnega tečaja italijanščine za tolmače, ki bo potekal od 3. do 5. januarja 2023, v organizaciji Pontile Sud.

DZTPS v okviru rednih seminarjev 26. oktobra 2022 prireja splošni pravni spletinar o mediaciji, namenjen prevajalcem, sodnim tolmačem, tolmačem in drugim zainteresiranim, pod naslovom Mediacija – drugačen pogled in način reševanja sporov.

Pri DZTPS kot društvu prevajalcev in tolmačev z eno najdaljših tradicij v Sloveniji so se odločili, da bodo mednarodni dan prevajalcev, ki ga praznujemo vsako leto ob godu sv. Hieronima, letos počastili z jezikovnim spletinarjem za nemški jezik.

Mednarodno združenje FIT organizira spletinar Gender-neutral language: Why language professionals should care o spolno občutljivem jeziku in njegovem pomenu v vsakdanji rabi na področju jezikovnih storitev.

Novice

  • Predaja plakete Tanji Kolenc Koprivc 17. 05. 2023

    Po tem, ko je občni zbor na korespondenčni seji potrdil sklep o podelitvi častnega članstva ustanovni in dolgoletni članici Tanji Kolenc Koprivc, nas je danes čakala še prijetna dolžnost izročitve plakete, ki smo jo združili s klepetom in prisrčnim druženjem.

  • Predstavitev društev za študente OP FF UL 11. 05. 2023

    Članici UO sva 10. maja 2023 sodelovali na skupni predstavitvi društev in združenj jezikovnih poklicev na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

  • Podelitev častnega članstva Tanji Kolenc Koprivc 28. 04. 2023

    Z veseljem sporočamo, da ste redni člani in članice z veliko večino glasov za potrdili predlog sklepa, ki je bil podan na korespondenčni seji občnega zbora 20. aprila 2023, da se Tanji Kolenc Koprivc podeli častno članstvo ZKTS za zasluge pri ustanovitvi združenja na področju razvoja poklica.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.