Z veseljem vas obveščamo, da smo ob 50-letnici delovanja Združenja konferenčnih tolmačev Slovenije izdali jubilejni zbornik z naslovom Odvrženi plašč nevidnosti, ki prinaša presek aktualnega časa na področju ZKTS, konferenčnega tolmačenja in širšega področja tolmačenja.

V tiskani in elektronski obliki je zbranih 18 strokovnih in znanstvenih prispevkov ter razmišljanj o poklicu konferenčnega tolmača, izobraževanju, zgodovini in delovanju združenja. Prinaša tudi hommage pokojni Marjoli Zdravič, eni od ustanovnih članic in gonilni sili združenja, ki je do zadnjega zagovarjala najvišje strokovne in etične standarde, v prvih letih združenja pa je ključno prispevala k uveljavitvi poklica in statusa samostojnih konferenčnih tolmačev. Objavljen je tudi zanimiv intervju z novo častno članico Milojko Popović, ki se je s konferenčnim tolmačenjem začela ukvarjati prav v letih, ko je nastajalo združenje. Z nami je delila zanimive izkušnje iz tedanjega časa, razmišljanje o spremembah na tolmaškem trgu, še zlasti po pridružitvi EU, in o pomenu poklicnega združenja včasih in danes.

naslovnicaZKTS50

Izobraževanja

Novice

  • Predaja plakete Tanji Kolenc Koprivc 17. 05. 2023

    Po tem, ko je občni zbor na korespondenčni seji potrdil sklep o podelitvi častnega članstva ustanovni in dolgoletni članici Tanji Kolenc Koprivc, nas je danes čakala še prijetna dolžnost izročitve plakete, ki smo jo združili s klepetom in prisrčnim druženjem.

  • Predstavitev društev za študente OP FF UL 11. 05. 2023

    Članici UO sva 10. maja 2023 sodelovali na skupni predstavitvi društev in združenj jezikovnih poklicev na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

  • Podelitev častnega članstva Tanji Kolenc Koprivc 28. 04. 2023

    Z veseljem sporočamo, da ste redni člani in članice z veliko večino glasov za potrdili predlog sklepa, ki je bil podan na korespondenčni seji občnega zbora 20. aprila 2023, da se Tanji Kolenc Koprivc podeli častno članstvo ZKTS za zasluge pri ustanovitvi združenja na področju razvoja poklica.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.