Globoko smo pretreseni ob težki izgubi drage prijateljice, predane kolegice in odlične tolmačke Tanje Kaarine Ovaska, ki se je do konca pogumno borila s težko boleznijo.

Kdor koli je bil z njo v kabini, se je tega iskreno razveselil, pa ne le zaradi njene bogate jezikovne kombinacije, temveč predvsem zaradi kolegialnosti, topline in prijaznosti. Vedno je zatrjevala, da so najlepša plat njenega dela prijatelji in kolegi. Razveseljevala nas je s poklicnimi anekdotami, poglobljenimi uvidi v bistvo našega poklica ter se nesebično borila za tolmaške standarde in pogoje dela tudi kot članica delegacije tolmačev v svobodnem poklicu pri Evropskem parlamentu.

Imela je prefinjen občutek za znanost in tehnologijo, predvsem pa izjemen smisel za humor ter pravičnost. Njeno slovo je boleča izguba ne le za slovensko kabino temveč za širšo tolmaško skupnost.
Iskreno sožalje izrekamo njeni družini in prijateljem.

Zapisale Andreja Skarlovnik Ziherl, Jana Veber in Nada Prodan

 

Izobraževanja

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.