Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije ob 50-letnici delovanja prisrčno vabi

na strokovni simpozij 

(Ne)odvrženi plašč nevidnosti 

12. januarja 2023 v Kongresnem centru Brdo.

To bo priložnost, da se ozremo na prehojeno pot od začetkov konferenčnega tolmačenja v Sloveniji, še zlasti pa da se po velikih pretresih zadnjih let posvetimo tudi prihodnjim izzivom, ki jih želimo dočakati pripravljeni. Z nami bodo eminentni domači in tuji gosti, ki bodo spregovorili o računalniško podprtem tolmačenju, pomenu novih ISO-standardov za tolmaško delo, trendih pri organizaciji srečanj, tehničnih vidikih spletnega in hibridnega tolmačenja ter o nadgrajevanju strokovnega znanja in osebnih znamkah v svobodnih poklicih.

Dogodek bomo sklenili z okroglo mizo o profilu konferenčnega tolmača v prihodnosti. Poleg strokovnega srečanja načrtujemo tudi krajšo slovesnost, v prvi vrsti pa bo simpozij priložnost za druženje in mreženje v živo.

PROGRAM SIMPOZIJA

OZADJE

Zaradi lažje organizacije je prijava na dogodek obvezna, in sicer prek elektronskega obrazca najkasneje do 20. decembra 2022.

Kotizacija:

 • Zgodnja prijava 48 EUR (do 30. 11. 2022)
 • 65 EUR (prijave od 1. do 20. 12. 2022)
 • Študentje (z veljavnim potrdilom o vpisu) 25 EUR
 • Za člane ZKTS je udeležba brezplačna (ob poravnanih finančnih obveznostih) 

Gostujoči predavatelji in predavateljice


 

Fotoutrinki s simpozija (VIDEO); avtorica fotografij Nika Hölcl Praper

Odzivi udeležencev na simpozij

Izobraževanja

Novice

 • Predaja plakete Tanji Kolenc Koprivc 17. 05. 2023

  Po tem, ko je občni zbor na korespondenčni seji potrdil sklep o podelitvi častnega članstva ustanovni in dolgoletni članici Tanji Kolenc Koprivc, nas je danes čakala še prijetna dolžnost izročitve plakete, ki smo jo združili s klepetom in prisrčnim druženjem.

 • Predstavitev društev za študente OP FF UL 11. 05. 2023

  Članici UO sva 10. maja 2023 sodelovali na skupni predstavitvi društev in združenj jezikovnih poklicev na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

 • Podelitev častnega članstva Tanji Kolenc Koprivc 28. 04. 2023

  Z veseljem sporočamo, da ste redni člani in članice z veliko večino glasov za potrdili predlog sklepa, ki je bil podan na korespondenčni seji občnega zbora 20. aprila 2023, da se Tanji Kolenc Koprivc podeli častno članstvo ZKTS za zasluge pri ustanovitvi združenja na področju razvoja poklica.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.