Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije ob 50-letnici delovanja prisrčno vabi

na strokovni simpozij 

(Ne)odvrženi plašč nevidnosti 

12. januarja 2023 v Kongresnem centru Brdo.

To bo priložnost, da se ozremo na prehojeno pot od začetkov konferenčnega tolmačenja v Sloveniji, še zlasti pa da se po velikih pretresih zadnjih let posvetimo tudi prihodnjim izzivom, ki jih želimo dočakati pripravljeni. Z nami bodo eminentni domači in tuji gosti, ki bodo spregovorili o računalniško podprtem tolmačenju, pomenu novih ISO-standardov za tolmaško delo, trendih pri organizaciji srečanj, tehničnih vidikih spletnega in hibridnega tolmačenja ter o nadgrajevanju strokovnega znanja in osebnih znamkah v svobodnih poklicih.

Dogodek bomo sklenili z okroglo mizo o profilu konferenčnega tolmača v prihodnosti. Poleg strokovnega srečanja načrtujemo tudi krajšo slovesnost, v prvi vrsti pa bo simpozij priložnost za druženje in mreženje v živo.

PROGRAM SIMPOZIJA

OZADJE

Zaradi lažje organizacije je prijava na dogodek obvezna, in sicer prek elektronskega obrazca najkasneje do 20. decembra 2022.

Kotizacija:

 • Zgodnja prijava 48 EUR (do 30. 11. 2022)
 • 65 EUR (prijave od 1. do 20. 12. 2022)
 • Študentje (z veljavnim potrdilom o vpisu) 25 EUR
 • Za člane ZKTS je udeležba brezplačna (ob poravnanih finančnih obveznostih) 

Gostujoči predavatelji in predavateljice


 

Fotoutrinki s simpozija (VIDEO); avtorica fotografij Nika Hölcl Praper

Odzivi udeležencev na simpozij

Izobraževanja

Novice

 • In memoriam: Tanja Ovaska 07. 06. 2024

  Globoko smo pretreseni ob težki izgubi drage prijateljice, predane kolegice in odlične tolmačke Tanje Kaarine Ovaska, ki se je do konca pogumno borila s težko boleznijo.

 • Konferenčno tolmačenje v Sloveniji po 20 letih članstva v EU 09. 05. 2024

  Poklicni slovenski konferenčni tolmači, člani ZKTS, so bili že od samega začetka vpeti v proces približevanja Slovenije evroatlantskim povezavam, zlasti ob številnih obiskih slovenskih političnih predstavnikov v tujini in tujih političnih predstavnikov v Sloveniji. To je bilo obdobje številnih mednarodnih izmenjav, ki se ga v tolmaški skupnosti spominjamo kot zlate dobe tolmačenja, ki se je začela z osamosvajanjem naše države.

 • Nova izdaja mentorske sheme 15. 04. 2024

  Pilotna mentorska shema, ki smo jo pri ZKTS izvedli lani, je bila lepo sprejeta, zato smo se odločili, da jo izvedemo tudi letos. Glede na izkušnje in povratne informacije sodelujočih bo mentorska shema letos nekoliko krajša in jo bomo izvedli jeseni: od 1. septembra do 31. decembra 2024. Prijave zbiramo do vključno 15. 5. 2024.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.