Različne kategorije članov združenja odražajo razlike v poklicnem udejstvovanju, izkušnjah, željah in zmožnostih ali predstavljajo priznanje za preteklo delo. V ZKTS lahko tako delujejo:

 • redni člani: vsi, ki se ukvarjajo s konferenčnim tolmačenjem ter dosledno spoštujejo kodeks poklicne etike in poklicne standarde; uživajo polne pravice delovanja v organih združenja in uporabljajo logotip združenja;
 • mladi člani: študentje, ki se še izobražujejo za konferenčnega tolmača; ob predložitvi dokazil o šolanju imajo pravico do udeležbe na prireditvah in vpisa na seznam;
 • pridruženi člani: tolmači, ki izpolnjujejo pogoje za članstvo, vendar se s konferenčnim tolmačenjem ukvarjajo manj kot 20 dni na leto;
 • podporni člani: fizične ali pravne osebe, ki želijo prispevati k izpolnjevanju ciljev združenja ali skupnim interesom stroke;
 • častni člani: člani ali posamezniki z izjemnimi zaslugami za uveljavitev in prepoznavnost združenja in konferenčnega tolmačenja; naziv častnega člana podeli občni zbor na podlagi predloga upravnega odbora.

kategorije clanov

Vir: Arhiv

Izobraževanja

Novice

 • Predaja plakete Tanji Kolenc Koprivc 17. 05. 2023

  Po tem, ko je občni zbor na korespondenčni seji potrdil sklep o podelitvi častnega članstva ustanovni in dolgoletni članici Tanji Kolenc Koprivc, nas je danes čakala še prijetna dolžnost izročitve plakete, ki smo jo združili s klepetom in veselim druženjem.

 • Podelitev častnega članstva Tanji Kolenc Koprivc 28. 04. 2023

  Z veseljem sporočamo, da ste redni člani in članice z veliko večino glasov za potrdili predlog sklepa, ki je bil podan na korespondenčni seji občnega zbora 20. aprila 2023, da se Tanji Kolenc Koprivc podeli častno članstvo ZKTS za zasluge pri ustanovitvi združenja na področju razvoja poklica.

 • Anketa glede izkušenj s tolmačenjem na daljavo 13. 02. 2023

  Po skoraj treh letih od začetka pandemije, ki je temeljito pretresla tolmaški trg z novo obliko tolmačenja - tolmačenjem na daljavo, vam v izpolnjevanje ponujamo anketo o vaših izkušnjah s tolmačenjem na daljavo in stališčih. Podobno anketo smo že posredovali kmalu po začetku pandemije ter konec leta 2020 oz. v začetku 2021, tokratno anketo pa v nekoliko preoblikovani različici izvajamo v sodelovanju s študentko tolmačenja na mariborski filozofski fakulteti Sašo Krajnc, ki na to temo pripravlja magistrsko nalogo.  

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.