Različne kategorije članov združenja odražajo razlike v poklicnem udejstvovanju, izkušnjah, željah in zmožnostih ali predstavljajo priznanje za preteklo delo. V ZKTS lahko tako delujejo:

 • redni člani: vsi, ki se ukvarjajo s konferenčnim tolmačenjem ter dosledno spoštujejo kodeks poklicne etike in poklicne standarde; uživajo polne pravice delovanja v organih združenja in uporabljajo logotip združenja;
 • mladi člani: študentje, ki se še izobražujejo za konferenčnega tolmača; ob predložitvi dokazil o šolanju imajo pravico do udeležbe na prireditvah in vpisa na seznam;
 • pridruženi člani: tolmači, ki izpolnjujejo pogoje za članstvo, vendar se s konferenčnim tolmačenjem ukvarjajo manj kot 20 dni na leto;
 • podporni člani: fizične ali pravne osebe, ki želijo prispevati k izpolnjevanju ciljev združenja ali skupnim interesom stroke;
 • častni člani: člani ali posamezniki z izjemnimi zaslugami za uveljavitev in prepoznavnost združenja in konferenčnega tolmačenja; naziv častnega člana podeli občni zbor na podlagi predloga upravnega odbora.

kategorije clanov

Vir: Arhiv

Izobraževanja

Novice

 • Nova izdaja mentorske sheme 15. 04. 2024

  Pilotna mentorska shema, ki smo jo pri ZKTS izvedli lani, je bila lepo sprejeta, zato smo se odločili, da jo izvedemo tudi letos. Glede na izkušnje in povratne informacije sodelujočih bo mentorska shema letos nekoliko krajša in jo bomo izvedli jeseni: od 1. septembra do 31. decembra 2024. Prijave zbiramo do vključno 15. 5. 2024.

 • Nemški jezik in študij prevajalstva kot izziv in priložnost 21. 02. 2024

  Oddelek  za prevosodlovje Filozofske fakultete Maribor v sredo, 6. marca 2024, ob 14h, vabi na okroglo mizo o pomenu znanja nemškega jezika za gospodarsko sodelovanje Slovenije z nemško govorečimi državami ter izzivih in priložnostih za diplomante prevajalstva z nemško-slovensko jezikovno kombinacije. Ob upadu zanimanja za nemščino bo govora tudi o tem, kako mlade navdušiti za nemščino.

 • Mentorstvo 2024 02. 02. 2024

  Z veseljem obveščamo člane in zainteresirano javnost, da bomo tudi v letu 2024 izvajali mentorsko shemo, ki mladim tolmačem in tolmačkam zagotavlja podporo na začetku poklicne poti ter omogoča prenos izkušenj in praks uveljavljenih tolmačev in tolmačk, s čimer v ZKTS krepimo poklicno povezanost in medgeneracijsko sodelovanje.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.