Različne kategorije članov združenja odražajo razlike v poklicnem udejstvovanju, izkušnjah, željah in zmožnostih ali predstavljajo priznanje za preteklo delo. V ZKTS lahko tako delujejo:

 • redni člani: vsi, ki se ukvarjajo s konferenčnim tolmačenjem ter dosledno spoštujejo kodeks poklicne etike in poklicne standarde; uživajo polne pravice delovanja v organih združenja in uporabljajo logotip združenja;
 • mladi člani: študentje, ki se še izobražujejo za konferenčnega tolmača; ob predložitvi dokazil o šolanju imajo pravico do udeležbe na prireditvah in vpisa na seznam;
 • pridruženi člani: tolmači, ki izpolnjujejo pogoje za članstvo, vendar se s konferenčnim tolmačenjem ukvarjajo manj kot 20 dni na leto;
 • podporni člani: fizične ali pravne osebe, ki želijo prispevati k izpolnjevanju ciljev združenja ali skupnim interesom stroke;
 • častni člani: člani ali posamezniki z izjemnimi zaslugami za uveljavitev in prepoznavnost združenja in konferenčnega tolmačenja; naziv častnega člana podeli občni zbor na podlagi predloga upravnega odbora.

kategorije clanov

Vir: Arhiv

Izobraževanja

Novice

 • Podelitev priznanj ZKTS 15. 01. 2023

  Upravni odbor ZKTS se je odločil ob jubileju združenja na slavnostni akademiji ob strokovnem simpoziju (Ne)odvrženi plašč nevidnosti, 12. 1. 2023, podeliti priznanja. Ob 50-letnici delovanja so posebno priznanje ZKTS prejele članice Jasmina Markič, Helena Blatnik-Hauzler in Jana Veber.

 • Jubilejni zbornik ob 50-letnici 14. 01. 2023

  Z veseljem vas obveščamo, da smo ob 50-letnici delovanja Združenja konferenčnih tolmačev Slovenije izdali jubilejni zbornik z naslovom Odvrženi plašč nevidnosti, ki prinaša presek aktualnega časa na področju ZKTS, konferenčnega tolmačenja in širšega področja tolmačenja.

 • Izjava za medije: Petdeset let Združenja konferenčnih tolmačev Slovenije 11. 01. 2023

  Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije (ZKTS) bo v četrtek, 12. januarja 2023, s slavnostno akademijo in simpozijem v kongresnem centru Brdo obeležilo petdeset let svojega delovanja.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.