Različne kategorije članov združenja odražajo razlike v poklicnem udejstvovanju, izkušnjah, željah in zmožnostih ali predstavljajo priznanje za preteklo delo. V ZKTS lahko tako delujejo:

 • redni člani: vsi, ki se ukvarjajo s konferenčnim tolmačenjem ter dosledno spoštujejo kodeks poklicne etike in poklicne standarde; uživajo polne pravice delovanja v organih združenja in uporabljajo logotip združenja;
 • mladi člani: študentje, ki se še izobražujejo za konferenčnega tolmača; ob predložitvi dokazil o šolanju imajo pravico do udeležbe na prireditvah in vpisa na seznam;
 • pridruženi člani: tolmači, ki izpolnjujejo pogoje za članstvo, vendar se s konferenčnim tolmačenjem ukvarjajo manj kot 20 dni na leto;
 • podporni člani: fizične ali pravne osebe, ki želijo prispevati k izpolnjevanju ciljev združenja ali skupnim interesom stroke;
 • častni člani: člani ali posamezniki z izjemnimi zaslugami za uveljavitev in prepoznavnost združenja in konferenčnega tolmačenja; naziv častnega člana podeli občni zbor na podlagi predloga upravnega odbora.

kategorije clanov

Vir: Arhiv

Izobraževanja

 • Seminar avstrijskega prava 01. 09. 2020

  Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze na Dunaju in Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana vabi na seminar avstrijskega prava, ki bo potekal v nemškem jeziku, namenjen je pravnikom in sodnim tolmačem za nemški jezik. Na njem bodo obravnavana različna pravna in terminološka vprašanja s področja avstrijskega in mednarodnega gospodarskega, družinskega in dednega prava ter varovanja osebnih podatkov in prava informacijske tehnologije. Kotizacije ni!

  Preberi več

 • Spletinar: Vse, kar morate vedeti o tolmačenju na daljavo 05. 06. 2020

  Razvoj na področju tolmačenja na daljavo (TnD) se trenutno odvija z bliskovito hitrostjo. Profesionalni konferenčni tolmači ga moramo spremljati in spoznati različne tehnične možnosti, da bomo znali naročnikom in uporabnikom tolmaških storitev dobro in utemeljeno svetovati, kako bi lahko kar najbolje podprli njihov dogodek in prispevali k njegovemu uspehu, ne da bi pri tem trpelo naše zdravje, delovni pogoji ali kakovost storitve. Zato člani Delovne skupine za tolmačenje na daljavo pri ZKTS prirejamo dvodelni spletinar, na katerem bomo obravnavali različne vidike te oblike tolmačenja.

  Preberi več

 • Italijanska pravna terminologija – gospodarsko pravo 04. 03. 2020

  Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije vabi na 3-urni seminar z naslovom Italijanska pravna terminologija – gospodarsko pravo, ki bo potekal 24. marca 2020 na Naravoslovnotehniški fakulteti, vodil pa ga bo dr. Sandro Paolucci. Seminar je namenjen sodnim tolmačem in prevajalcem italijanskega jezika.

  Preberi več

Novice

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.