Naziv častnega člana občni zbor na podlagi predloga upravnega odbora podeli članom ali posameznikom z izjemnimi zaslugami za uveljavitev in prepoznavnost združenja in konferenčnega tolmačenja.


Občni zbor je na korespondenčni seji 5. 6. 2018 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije zdaj pokojni kolegici Marjoli Zdravič, ustanovni članici in večkratni predsednici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Marjoli Zdravič


Občni zbor je na izredni korespondenčni seji 7. 9. 2020 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Darji Pate in zdaj pokojnemu kolegu Giorgiu Visintinu, ustanovnima članoma združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Darji Pate in Giorgiu Visintinu


Občni zbor je na redni seji 14. 4. 2022 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Zdenki Turk, dolgoletni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Zdenki Turk


Občni zbor je na korespondenčni seji 15. 12. 2022 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Milojki Popović, dolgoletni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Milojki Popović


 Občni zbor je na korespondenčni seji 28. 4. 2023 sprejel sklep o podelitve častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Tanji Kolenc Koprivc, ustanovni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Tanji Kolenc Koprivc

 

Izobraževanja

Novice

  • In memoriam: Tanja Ovaska 07. 06. 2024

    Globoko smo pretreseni ob težki izgubi drage prijateljice, predane kolegice in odlične tolmačke Tanje Kaarine Ovaska, ki se je do konca pogumno borila s težko boleznijo.

  • Konferenčno tolmačenje v Sloveniji po 20 letih članstva v EU 09. 05. 2024

    Poklicni slovenski konferenčni tolmači, člani ZKTS, so bili že od samega začetka vpeti v proces približevanja Slovenije evroatlantskim povezavam, zlasti ob številnih obiskih slovenskih političnih predstavnikov v tujini in tujih političnih predstavnikov v Sloveniji. To je bilo obdobje številnih mednarodnih izmenjav, ki se ga v tolmaški skupnosti spominjamo kot zlate dobe tolmačenja, ki se je začela z osamosvajanjem naše države.

  • Nova izdaja mentorske sheme 15. 04. 2024

    Pilotna mentorska shema, ki smo jo pri ZKTS izvedli lani, je bila lepo sprejeta, zato smo se odločili, da jo izvedemo tudi letos. Glede na izkušnje in povratne informacije sodelujočih bo mentorska shema letos nekoliko krajša in jo bomo izvedli jeseni: od 1. septembra do 31. decembra 2024. Prijave zbiramo do vključno 15. 5. 2024.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.