Naziv častnega člana občni zbor na podlagi predloga upravnega odbora podeli članom ali posameznikom z izjemnimi zaslugami za uveljavitev in prepoznavnost združenja in konferenčnega tolmačenja.


Občni zbor je na korespondenčni seji 5. 6. 2018 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije zdaj pokojni kolegici Marjoli Zdravič, ustanovni članici in večkratni predsednici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Marjoli Zdravič


Občni zbor je na izredni korespondenčni seji 7. 9. 2020 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Darji Pate in zdaj pokojnemu kolegu Giorgiu Visintinu, ustanovnima članoma združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Darji Pate in Giorgiu Visintinu


Občni zbor je na redni seji 14. 4. 2022 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Zdenki Turk, dolgoletni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Zdenki Turk


Občni zbor je na korespondenčni seji 15. 12. 2022 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Milojki Popović, dolgoletni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Milojki Popović


 Občni zbor je na korespondenčni seji 28. 4. 2023 sprejel sklep o podelitve častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Tanji Kolenc Koprivc, ustanovni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Tanji Kolenc Koprivc

 

Izobraževanja

Novice

  • Nova izdaja mentorske sheme 15. 04. 2024

    Pilotna mentorska shema, ki smo jo pri ZKTS izvedli lani, je bila lepo sprejeta, zato smo se odločili, da jo izvedemo tudi letos. Glede na izkušnje in povratne informacije sodelujočih bo mentorska shema letos nekoliko krajša in jo bomo izvedli jeseni: od 1. septembra do 31. decembra 2024. Prijave zbiramo do vključno 15. 5. 2024.

  • Nemški jezik in študij prevajalstva kot izziv in priložnost 21. 02. 2024

    Oddelek  za prevosodlovje Filozofske fakultete Maribor v sredo, 6. marca 2024, ob 14h, vabi na okroglo mizo o pomenu znanja nemškega jezika za gospodarsko sodelovanje Slovenije z nemško govorečimi državami ter izzivih in priložnostih za diplomante prevajalstva z nemško-slovensko jezikovno kombinacije. Ob upadu zanimanja za nemščino bo govora tudi o tem, kako mlade navdušiti za nemščino.

  • Mentorstvo 2024 02. 02. 2024

    Z veseljem obveščamo člane in zainteresirano javnost, da bomo tudi v letu 2024 izvajali mentorsko shemo, ki mladim tolmačem in tolmačkam zagotavlja podporo na začetku poklicne poti ter omogoča prenos izkušenj in praks uveljavljenih tolmačev in tolmačk, s čimer v ZKTS krepimo poklicno povezanost in medgeneracijsko sodelovanje.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.