Naziv častnega člana občni zbor na podlagi predloga upravnega odbora podeli članom ali posameznikom z izjemnimi zaslugami za uveljavitev in prepoznavnost združenja in konferenčnega tolmačenja.


Občni zbor je na korespondenčni seji 5. 6. 2018 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije zdaj pokojni kolegici Marjoli Zdravič, ustanovni članici in večkratni predsednici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Marjoli Zdravič


Občni zbor je na izredni korespondenčni seji 7. 9. 2020 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Darji Pate in zdaj pokojnemu kolegu Giorgiu Visintinu, ustanovnima članoma združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Darji Pate in Giorgiu Visintinu


Občni zbor je na redni seji 14. 4. 2022 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Zdenki Turk, dolgoletni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Zdenki Turk


Občni zbor je na korespondenčni seji 15. 12. 2022 sprejel sklep o podelitvi častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Milojki Popović, dolgoletni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Milojki Popović


 Občni zbor je na korespondenčni seji 28. 4. 2023 sprejel sklep o podelitve častnega članstva v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije kolegici Tanji Kolenc Koprivc, ustanovni članici združenja.

Obrazložitev podelitve častnega članstva Tanji Kolenc Koprivc

 

Izobraževanja

Novice

  • Predaja plakete Tanji Kolenc Koprivc 17. 05. 2023

    Po tem, ko je občni zbor na korespondenčni seji potrdil sklep o podelitvi častnega članstva ustanovni in dolgoletni članici Tanji Kolenc Koprivc, nas je danes čakala še prijetna dolžnost izročitve plakete, ki smo jo združili s klepetom in veselim druženjem.

  • Podelitev častnega članstva Tanji Kolenc Koprivc 28. 04. 2023

    Z veseljem sporočamo, da ste redni člani in članice z veliko večino glasov za potrdili predlog sklepa, ki je bil podan na korespondenčni seji občnega zbora 20. aprila 2023, da se Tanji Kolenc Koprivc podeli častno članstvo ZKTS za zasluge pri ustanovitvi združenja na področju razvoja poklica.

  • Anketa glede izkušenj s tolmačenjem na daljavo 13. 02. 2023

    Po skoraj treh letih od začetka pandemije, ki je temeljito pretresla tolmaški trg z novo obliko tolmačenja - tolmačenjem na daljavo, vam v izpolnjevanje ponujamo anketo o vaših izkušnjah s tolmačenjem na daljavo in stališčih. Podobno anketo smo že posredovali kmalu po začetku pandemije ter konec leta 2020 oz. v začetku 2021, tokratno anketo pa v nekoliko preoblikovani različici izvajamo v sodelovanju s študentko tolmačenja na mariborski filozofski fakulteti Sašo Krajnc, ki na to temo pripravlja magistrsko nalogo.  

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.