Še mesec dni nas loči do izteka roka za prijavo na mentorsko shemo ZKTS 2024. Konec lanskega leta smo v posebni objavi objavili vtise mentorirancev in mentorirank, ki so sodelovali v pilotni mentorski shemi, kako pa je svojo izkušnjo z mentorstvom opisala ena od mentoric? Preberite v nadaljevanju.

V sredo, 6. marca 2024, smo predstavniki ZKTS obiskali Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru, da bi prisluhnili okrogli mizi z naslovom Nemški jezik in študij prevajalstva kot izziv in priložnost.

Po daljšem premoru se vrača serija kratkih predstavitev članov ZKTS! Tokrat smo pred tolmaški mikrofON ujeli mag. Boštjana Zupančiča, tolmača za francoski in angleški jezik, ki je od leta 2019 vodja Prevajalskega oddelka na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve.

V ZKTS smo leta 2022 ob svetovnem dnevu prevajalcev naznanili uvedbo pilotne izvedbe mentorske sheme za člane in članice združenja. Namen sheme je bil prednostno podpora mladim tolmačem pri vstopu na trg dela, mreženje in razvijanje medosebnih in poklicnih veščin.

Izobraževanja

Novice

  • In memoriam: Tanja Ovaska 07. 06. 2024

    Globoko smo pretreseni ob težki izgubi drage prijateljice, predane kolegice in odlične tolmačke Tanje Kaarine Ovaska, ki se je do konca pogumno borila s težko boleznijo.

  • Konferenčno tolmačenje v Sloveniji po 20 letih članstva v EU 09. 05. 2024

    Poklicni slovenski konferenčni tolmači, člani ZKTS, so bili že od samega začetka vpeti v proces približevanja Slovenije evroatlantskim povezavam, zlasti ob številnih obiskih slovenskih političnih predstavnikov v tujini in tujih političnih predstavnikov v Sloveniji. To je bilo obdobje številnih mednarodnih izmenjav, ki se ga v tolmaški skupnosti spominjamo kot zlate dobe tolmačenja, ki se je začela z osamosvajanjem naše države.

  • Nova izdaja mentorske sheme 15. 04. 2024

    Pilotna mentorska shema, ki smo jo pri ZKTS izvedli lani, je bila lepo sprejeta, zato smo se odločili, da jo izvedemo tudi letos. Glede na izkušnje in povratne informacije sodelujočih bo mentorska shema letos nekoliko krajša in jo bomo izvedli jeseni: od 1. septembra do 31. decembra 2024. Prijave zbiramo do vključno 15. 5. 2024.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.