Kako lahko s strojnimi prevajalniki, umetno inteligenco in podobnimi orodji izboljšamo in predvsem pospešimo pripravo na konferenčno tolmačenje? Pridružite se nam na spletinarju, ki ga ZKTS organizira 4. junija 2024, od 16.00 do 19.00.

Spletinar bo vodila dr. Anja Rütten, ki bo najprej predstavila obstoječa orodja in razložila, kako nam lahko koristijo pri pripravi na delo. V drugem, praktičnem delu pa sledi dejanska uporaba strojnih prevajalnikov, umetne inteligence in drugih orodij ter praktična predstavitev njihovih prednosti in slabosti.

Dr. Anja Rütten je konferenčna tolmačka v svobodnem poklicu že od leta 2001, je akreditirana za delo pri institucijah EU in EPO, članica AIIC in VKD, predavateljica na področju tolmačenja in pionirka uporabe UI pri tolmačenju. Več o njenem delu najdete na njenem blogu.

Spletinar bo potekal v angleškem jeziku.

Prijave sprejemamo na povezavi najkasneje do 31. maja 2024. Prijava se beleži znotraj programa Webex, na katerem bo spletinar tudi potekal. Povezavo dobite nekaj dni pred dogodkom.

Kotizacija za udeležbo na spletinarju:

- 35 EUR (člani ZKTS in mednarodnih tolmaških združenj),

- 25 EUR (študentje),

- 70 EUR.

Podatki za plačilo: TRR: SI56 6100 0002 0792 782 pri Delavski hranilnici, SWIFT: HDELSI22.

Rok za plačilo kotizacije je 31. 5. 2024 in se po vplačilu ne vrača. Če se spletinarja ne utegnete udeležiti v živo, boste imeli nekaj dni po dogodku možnost ogleda posnetka. 

Udeleženci lahko po udeležbi prejmejo potrdilo o udeležbi, ki velja kot dokazilo o splošnem izobraževanju za sodne tolmače. Če želite prejeti potrdilo, to označite na prijavnem obrazcu.

Novice

  • In memoriam: Tanja Ovaska 07. 06. 2024

    Globoko smo pretreseni ob težki izgubi drage prijateljice, predane kolegice in odlične tolmačke Tanje Kaarine Ovaska, ki se je do konca pogumno borila s težko boleznijo.

  • Konferenčno tolmačenje v Sloveniji po 20 letih članstva v EU 09. 05. 2024

    Poklicni slovenski konferenčni tolmači, člani ZKTS, so bili že od samega začetka vpeti v proces približevanja Slovenije evroatlantskim povezavam, zlasti ob številnih obiskih slovenskih političnih predstavnikov v tujini in tujih političnih predstavnikov v Sloveniji. To je bilo obdobje številnih mednarodnih izmenjav, ki se ga v tolmaški skupnosti spominjamo kot zlate dobe tolmačenja, ki se je začela z osamosvajanjem naše države.

  • Nova izdaja mentorske sheme 15. 04. 2024

    Pilotna mentorska shema, ki smo jo pri ZKTS izvedli lani, je bila lepo sprejeta, zato smo se odločili, da jo izvedemo tudi letos. Glede na izkušnje in povratne informacije sodelujočih bo mentorska shema letos nekoliko krajša in jo bomo izvedli jeseni: od 1. septembra do 31. decembra 2024. Prijave zbiramo do vključno 15. 5. 2024.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.