Z velikim veseljem sporočamo, da ste se članice in člani ZKTS izjemno hitro in pozitivno odzvali na predlog Upravnega odbora ZKTS, da se ustanovnima članoma ZKTS Darji Pate in Giorgiu Visintinu podeli naziv častnega člana.

Tako vas lahko obvestimo, da smo soglasno sprejeli naslednja sklepa: 

Predlog sklepov:

1. Kolegici Darji Pate, ustanovni članici združenja, se iz razlogov, navedenih v predlogu, podeli častno članstvo v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije.

2. Kolegu Giorgiu Visintinu, ustanovnemu članu združenja, se iz razlogov, navedenih v predlogu, podeli častno članstvo v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije.

S predlogom za imenovanje Darje Pate in Giorgia Visintina za častna člana Združenja konferenčnih tolmačev Slovenije se želimo pokloniti njunemu prispevku k ustanovitvi prvega poklicnega društva konferenčnih tolmačev v Sloveniji, kot tudi dolgoletnemu delu in prizadevanjem za uveljavitev našega poklica.

Darja Pate

       Giorgio Visintin

Darja Pate (osebni arhiv) in Giorgio Visintin (vir: Primorske novice)

Sklep in obrazložitvi si lahko preberete tukaj.

Izobraževanja

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.