V soboto, 1. junija 2019, je bilo naše združenje dobro zastopano na 2. mednarodni konferenci srbskega društva simultanih in konferenčnih tolmačev (DSKPS) v Beogradu.

Po predstavitvi stanja na trgu v BiH, Hrvaški, Črni Gori, Severni Makedoniji, Romuniji, Albaniji, Srbiji in pri nas so na konferenci DSKPS sledili paneli o etičnem kodeksu konferenčnih tolmačev, o tesnejšem sodelovanju v regiji in o tolmačenju na daljavo. Pri zadnji točki sta poročala Haris Ghinos, svetovalec pri AIIC, ki je postavil prvo KUDO vozlišče v Grčiji, ter Sally Bailey-Ravet, ki se v imenu Sveta Evrope pogaja z AIIC o standardih in delovnih pogojih za tolmačenje na daljavo. Razprava je bila izjemno zanimiva, udeleženci iz širše regije pa smo ugotovili, da so izzivi v naših državah zelo podobni, če ne enaki, zaradi česar bi bilo zelo dobrodošlo in koristno utrditi stike in bolje strukturirati naše sodelovanje. Več fotografij TU (vir: DSKPS).

Predsednica ZKTS v Beogradu

Izobraževanja

 • Seminar avstrijskega prava 2019 10. 09. 2019

  Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze na Dunaju in Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana vljudno vabi na seminar avstrijskega prava.

  Preberi več

 • Delavnica veščin trženja in pogajanja za tolmače 29. 08. 2019

  Vabimo vas na edinstveno delavnico s priznano tujo predavateljico Julio Poger, izkušeno konferenčno tolmačko in strokovnjakinjo za trženje tolmaških storitev in pogajanje s strankami. Delavnica je oblikovana posebej za konferenčne tolmače in druge, ki delajo v jezikovnih poklicih in želijo v času vedno večjih pritiskov naročnikov izboljšati svoje trženjske in pogajalske veščine. Z eno- in dvodnevnimi seminarji Know Your Worth je Julija Poger v zadnjih letih gostovala po vsem svetu, od Evrope in Rusije do Brazilije, ZDA in Kanade.

  Preberi več

 • Predavanje o italijanskih jezikovnih vplivih na slovenščino 17. 06. 2019

  Vabljeni na predavanje o italijanskih jezikovnih vplivih na slovenščino, ki ga bo v Narodnem domu v Trstu imela red. prof. Martina Ožbot z Oddelka za romanistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

  Preberi več

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.