V torek, 9. aprila 2019, je Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organiziral karierni dan, na katerem je dejavno sodelovala tudi naša članica Jana Zidar Forte.

Tudi letos je karierni dan OP FFUL potekal pod okriljem pobude GD za prevajanje #TranslatingEurope. Na dogodku so bili predstavljeni rezultati zadnje vseevropske raziskave o trendih v prevajalskem sektorju 2019, prisluhnili smo predavanju Mitje Špendeta iz podjetja Creatim o digitalnih pristopih v marketingu in prodaji storitev, sledil pa je pogovor o tem, kako ugodne razmere na trgu najbolje izkoristiti v prevajalskem sektorju. V pogovoru je poleg Anite Hostnik (ZPP), samostojne prevajalke Žive Malovrh in Mitje Špendeta (Creatim) sodelovala tudi naša članica, ki je predstavila razmere na tolmaškem trgu, predvsem pa prednosti članstva v ZKTS in pomen ohranjanja visokih standardov, tudi v navezavi z izsledki Bele knjige o prevajanju.

karierni dan OP

 Foto: Nataša Hirci, Oddelek za prevajalstvo

 

Izobraževanja

 • Seminar avstrijskega prava 2019 10. 09. 2019

  Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze na Dunaju in Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana vljudno vabi na seminar avstrijskega prava.

  Preberi več

 • Delavnica veščin trženja in pogajanja za tolmače 29. 08. 2019

  Vabimo vas na edinstveno delavnico s priznano tujo predavateljico Julio Poger, izkušeno konferenčno tolmačko in strokovnjakinjo za trženje tolmaških storitev in pogajanje s strankami. Delavnica je oblikovana posebej za konferenčne tolmače in druge, ki delajo v jezikovnih poklicih in želijo v času vedno večjih pritiskov naročnikov izboljšati svoje trženjske in pogajalske veščine. Z eno- in dvodnevnimi seminarji Know Your Worth je Julija Poger v zadnjih letih gostovala po vsem svetu, od Evrope in Rusije do Brazilije, ZDA in Kanade.

  Preberi več

 • Predavanje o italijanskih jezikovnih vplivih na slovenščino 17. 06. 2019

  Vabljeni na predavanje o italijanskih jezikovnih vplivih na slovenščino, ki ga bo v Narodnem domu v Trstu imela red. prof. Martina Ožbot z Oddelka za romanistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

  Preberi več

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.