V torek, 9. aprila 2019, je Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organiziral karierni dan, na katerem je dejavno sodelovala tudi naša članica Jana Zidar Forte.

Tudi letos je karierni dan OP FFUL potekal pod okriljem pobude GD za prevajanje #TranslatingEurope. Na dogodku so bili predstavljeni rezultati zadnje vseevropske raziskave o trendih v prevajalskem sektorju 2019, prisluhnili smo predavanju Mitje Špendeta iz podjetja Creatim o digitalnih pristopih v marketingu in prodaji storitev, sledil pa je pogovor o tem, kako ugodne razmere na trgu najbolje izkoristiti v prevajalskem sektorju. V pogovoru je poleg Anite Hostnik (ZPP), samostojne prevajalke Žive Malovrh in Mitje Špendeta (Creatim) sodelovala tudi naša članica, ki je predstavila razmere na tolmaškem trgu, predvsem pa prednosti članstva v ZKTS in pomen ohranjanja visokih standardov, tudi v navezavi z izsledki Bele knjige o prevajanju.

karierni dan OP

 Foto: Nataša Hirci, Oddelek za prevajalstvo

 

Izobraževanja

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.