V torek, 23. aprila 2019, ob 13h vabimo na tiskovno konferenco in predstavitev Bele knjige o prevajanju, prvega in doslej edinega celovitega dokumenta o položaju prevajalcev, tolmačev, ponasljavljalcev in lektorjev v Sloveniji, ki predstavlja analizo stanja, sistemske in posamezne izzive ter primere dobre prakse.

Pri pripravi so sodelovala vsa slovenska strokovna društva, zelo dejavno se je v delo uredniškega odbora vključil tudi ZKTS, katerega članice so prispevale tudi strokovne prispevke, zato bomo še posebej veseli vaše podpore na dogodku.

Na tiskovni konferenci, ki bo na sedežu DSKP na Tomšičevi 12 v Ljubljani, bomo podrobneje predstavili posamezna poglavja, predvsem pa razpravljali o urejanju posameznih odprtih vprašanj in vzpostavitvi dialoga med vsemi deležniki. Zaradi lažje organizacije je potrebna prijava na dogodek (do 19. 4.).

Izobraževanja

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.