Tudi letos smo v ZKTS ob mednarodnem dnevu prevajalcev in tolmačev pripravili prav posebno druženje, ki je potekalo 27. septembra 2023, v prostorih ABC Hub v Ljubljani. Na dogodku smo uradno sklenili prvo mentorsko shemo ZKTS, nadaljevali pa smo s pogovorom o spletnem pojavljanju in uporabi LinkedIna v poslovne namene.

ZKTS je v letu 2023 zagnal prvo mentorsko shemo, v kateri je sodelovalo pet mentorskih parov, ki so na kratko predstavili svoje občutke in izkušnjo sodelovanja. Vsem sodelujočim iskrena hvala, še zlasti mentoricam, ki so si vzele dragocen čas in bile svojim mentorirancem na voljo za vsa vprašanja, dileme in spremljanje glede na zastavljene cilje. V upravnem odboru bomo na podlagi ankete opravili analizo in določili datume za novo izvedbo mentorstva v prihodnjem letu. Mentorsko shemo je spretno koordinirala članica UO Maša Dolanc, za kar ji izrekamo javno zahvalo in pohvale.

V nadaljevanju druženja nam je Marko Janša, lektor in jezikovni svetovalec, predstavil nekaj razlogov in možnih pristopov za pojavljanje na spletu za jezikoslovce. Največji poudarek je bil na praktični uporabi poklicnega družbenega omrežja LinkedIn, ki omogoča strokovno in poklicno povezovanje, hkrati pa daje uporabnikom možnost, da se z objavami pozicionirajo kot strokovnjaki in tudi na tak način nagovarjajo kar najširšo javnost, tudi naročnike. Pogovor je vodila Maša Dolanc, razvila pa se je zelo živahna debata, v kateri smo s komentarji in predlogi sodelovali vsi navzoči.

Ob robu srečanja smo za vse udeležence pripravili tudi posebno »darilo« ob mednarodnem dnevu prevajalcev, in sicer poslovno fotografiranje, ki ga je izvedel Tamino Petelinšek. Druženje smo sklenili v prijetnem sproščenem vzdušju.

druženje ZKTS sept23

Izobraževanja

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.