V petek, 30. septembra, na mednarodni dan prevajalcev in tolmačev, smo v prostorih Filozofske fakultete Univerze v Mariboru organizirali drugo (zdaj že tradicionalno) medgeneracijsko srečanje slovenskih konferenčnih tolmačev.

Po uvodnih nagovorih predsednice ZKTS Jane Zidar Forte in dekana FF UM Darka Friša je članica UO Maša Dolanc predstavila nastajajočo mentorsko shemo ZKTS za mlade tolmače, temu pa so sledile predstavitve zaključnih nalog študentk in študentov tolmačenja na ljubljanski in mariborski fakulteti, ki so nastale v zadnjih nekaj študijskih letih. Kot pritiče (post-)koronskim časom, smo dogodek organizirali hibridno, saj se nam je kar nekaj kolegic in kolegov lahko pridružilo zgolj na daljavo. Srečanje smo zašpilili z (nehibridnim) druženjem ob prigrizkih in kozarčkih ter sklenili, da velja tovrstno medgeneracijsko povezovanje spodbujati tudi v prihodnje. Nekaj foto-utrinkov najdete v objavi na Facebooku.

 

Izobraževanja

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.