Konzorcij društev jezikovnih poklicev nadaljuje uspešno sodelovanje z novim projektom in promocijsko kampanjo Če nisi preveden, ne obstajaš.

V okviru projekta Če nisi preveden, ne obstajaš bodo izvedene promocijske aktivnosti za povečanje vidnosti in poznavanja jezikovnih poklicev in jezikovnih storitev v okviru krepitve bralne pismenosti. Prenovljena je bila spletna stran Bele knjige o prevajanju, kjer boste našli tudi nagradni kviz, s katerim lahko tudi vi preizkusite svoje znanje o jezikovnih poklicih in k reševanju povabite tudi svoje prijatelje, znance in družinske člane. Ne spreglejte tudi promocijskega videoposnetka in drugih aktivnosti, ki jih bomo tekom leta 2021 objavljali na naših družbenih omrežjih (Facebook, Twitter in LinkedIn) ter na kanalu YouTube.

Projekt Če nisi preveden, ne obstajaš izvaja konzorcij društev jezikovnih poklicev v sestavi: Društvo slovenskih književnih prevajalcev, Lektorsko društvo Slovenije, Društvo slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev, Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije in ZKTS. Projekt je finančno podprlo Ministrstvo za kulturo RS.

FLYER final Page 1  FLYER final Page 2

Izobraževanja

 • Seminar avstrijskega prava 01. 09. 2020

  Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze na Dunaju in Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana vabi na seminar avstrijskega prava, ki bo potekal v nemškem jeziku, namenjen je pravnikom in sodnim tolmačem za nemški jezik. Na njem bodo obravnavana različna pravna in terminološka vprašanja s področja avstrijskega in mednarodnega gospodarskega, družinskega in dednega prava ter varovanja osebnih podatkov in prava informacijske tehnologije. Kotizacije ni!

  Preberi več

 • Spletinar: Vse, kar morate vedeti o tolmačenju na daljavo 05. 06. 2020

  Razvoj na področju tolmačenja na daljavo (TnD) se trenutno odvija z bliskovito hitrostjo. Profesionalni konferenčni tolmači ga moramo spremljati in spoznati različne tehnične možnosti, da bomo znali naročnikom in uporabnikom tolmaških storitev dobro in utemeljeno svetovati, kako bi lahko kar najbolje podprli njihov dogodek in prispevali k njegovemu uspehu, ne da bi pri tem trpelo naše zdravje, delovni pogoji ali kakovost storitve. Zato člani Delovne skupine za tolmačenje na daljavo pri ZKTS prirejamo dvodelni spletinar, na katerem bomo obravnavali različne vidike te oblike tolmačenja.

  Preberi več

 • Italijanska pravna terminologija – gospodarsko pravo 04. 03. 2020

  Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije vabi na 3-urni seminar z naslovom Italijanska pravna terminologija – gospodarsko pravo, ki bo potekal 24. marca 2020 na Naravoslovnotehniški fakulteti, vodil pa ga bo dr. Sandro Paolucci. Seminar je namenjen sodnim tolmačem in prevajalcem italijanskega jezika.

  Preberi več

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.