2. decembra 2019 smo delovanje združenja predstavili študentom Oddelka za prevodoslovje Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, kjer smo s predstavniki drugih društev jezikovnih poklicev poudarili, da s članstvom izkazujemo predanost poklicu, skrbimo za mreženje in strokovni razvoj ter dokazujemo svojo resnost v tem poklicu.

Pogovor smo začeli s praktičnimi vidiki samostojnega prevajalskega dela, v nadaljevanju pa so študente s kratkimi predstavitvami prednosti in koristi članstva v poklicnih združenjih nagovorile Kristina M. Pučnik iz Lektorskega društva Slovenije, Živa Malovrh iz Društva znanstvenih in tehničnih prevajalcev, Viktorija Osolnik Kunc iz Združenja stalnih pravnih prevajalcev in sodnih tolmačev SCIT, Urška P. Černe iz Društva slovenskih književnih prevajalcev, Lea Burjan iz Društva prevajalcev in tolmačev Slovenije, ZKTS pa je poleg Jane Zidar Forte, ki je skoordinirala pogovor, zastopala ena od mlajših članic Maša Dolanc, ki je poudarila pomen članstva v strokovnem združenju na začetku poklicne poti. V interaktivnem pogovoru smo izmenjali stališča tudi o prihodnosti jezikovnih poklicev, ki se bodo z novimi tehnologijami gotovo spreminjali, prav poklicno in strokovno združevanje pa je eden od načinov za ohranitev visokih poklicnih standardov in prihodnosti poklica tudi v spreminjajočem se svetu.

Izobraževanja

 • Seminar avstrijskega prava 2019 10. 09. 2019

  Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze na Dunaju in Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana vljudno vabi na seminar avstrijskega prava.

  Preberi več

 • Delavnica veščin trženja in pogajanja za tolmače 29. 08. 2019

  Vabimo vas na edinstveno delavnico s priznano tujo predavateljico Julio Poger, izkušeno konferenčno tolmačko in strokovnjakinjo za trženje tolmaških storitev in pogajanje s strankami. Delavnica je oblikovana posebej za konferenčne tolmače in druge, ki delajo v jezikovnih poklicih in želijo v času vedno večjih pritiskov naročnikov izboljšati svoje trženjske in pogajalske veščine. Z eno- in dvodnevnimi seminarji Know Your Worth je Julija Poger v zadnjih letih gostovala po vsem svetu, od Evrope in Rusije do Brazilije, ZDA in Kanade.

  Preberi več

 • Predavanje o italijanskih jezikovnih vplivih na slovenščino 17. 06. 2019

  Vabljeni na predavanje o italijanskih jezikovnih vplivih na slovenščino, ki ga bo v Narodnem domu v Trstu imela red. prof. Martina Ožbot z Oddelka za romanistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

  Preberi več

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.