Po tiskovni konferenci v Ljubljani so ustvarjalke Bele knjige o prevajanju 2018 obiskale še Koper in Maribor ter se nato znova vrnile v Ljubljano s predstavitvijo na Lingvističnem krožku.

V Kopru jih je 7. maja 2019 gostila Fakulteta za humanistične študije, publika, v kateri so bili pretežno študentje in učiteljsko osebje, pa je z zanimanjem prisluhnila poudarkom in izsledkom iz Bele knjige, po predstavitvi pa se je razvila živahna razprava. Tudi naslednjega dne, 8. maja 2019, v Mariboru se je na predstavitvi v Univerzitetni knjižnici Maribor zbralo veliko zainteresiranih poslušalcev, kar potrjuje, da je dokument prišel ob pravem času in obstaja želja po ureditvi položaja prevajalcev, lektorjev in tolmačev. Udeleženci Lingvističnega krožka, 13. maja 2019, so se strinjali, da se na vlogo in pomen prevajanja v slovenski družbi pogosto pozablja, zato je prav na naši poklicni skupnosti odgovornost, da to zavest znova okrepimo in si v družbi zagotovimo ustrezno vidnost in prepoznavnost poklica.

IMG 4535

Izobraževanja

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.