Društvo DPTS organizira seminar Poglabljanje aktivnega znanja francoskega jezika s pomočjo spletnega strojnega prevajalnika, ki je namenjen prevajalcem, sodnim tolmačem in tolmačem. V okvirju seminarja bo obravnavana novost, namreč uporabo spletnih prevajalnikov za analizo in popravljanje prevodov. Seminar je zastavljen kot delavnica z vajami, ki spodbujajo razvoj kritičnosti do strojnih prevodov in utrjujejo znanje jezika.

Seminar bo vodila dr. Florence Gacoin-Marks (Filozofska fakulteta UL).

Organizator: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Datum: 5. oktober 2022, od 16. do 19. ure

Kraj: Seminar 2, Pravna fakulteta, Poljanski nasip 2, Ljubljana

Cena: 40 EUR za člane društva, 60 EUR za nečlane in 20 EUR za študente

Več informacij in prijava na spletni strani.

Novice

  • Okrogla miza o jezikovnih storitvah danes in jutri 18. 10. 2023

    Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je v četrtek, 12. oktobra, pripravil okroglo mizo z naslovom Jezikovne storitve danes in jutri, Priložnosti in izzivi za prevajalce in tolmače. V razpravi so sodelovali predstavniki prevajalskih združenj in podjetij ter predstavnika oddelkov za prevajalstvo obeh univerz, med njimi tudi člani ZKTS.

  • O pomenu standardov za tolmaški poklic 11. 10. 2023

    Slovenski inštitut za standardizacijo SIST je v svoji drugi letošnji spletni reviji E-sporočila objavil članek, ki poudarja pomen standardov za poklic konferenčnega tolmača. V članku je Romana Mlačak povzela razprave na januarskem mednarodnem simpoziju (Ne)odvrženi plašč nevidnosti s poudarkom na predstavitvi standarda ISO 23155, ki določa zahteve in priporočila za zagotavljanje storitev konferenčnega tolmačenje. Vabljeni k branju!

  • Mednarodni dan prevajanja, sklenitev mentorske sheme 2023 in druženje ZKTS 30. 09. 2023

    Tudi letos smo v ZKTS ob mednarodnem dnevu prevajalcev in tolmačev pripravili prav posebno druženje, ki je potekalo 27. septembra 2023, v prostorih ABC Hub v Ljubljani. Na dogodku smo uradno sklenili prvo mentorsko shemo ZKTS, nadaljevali pa smo s pogovorom o spletnem pojavljanju in uporabi LinkedIna v poslovne namene.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.