Društvo DPTS organizira seminar Poglabljanje aktivnega znanja francoskega jezika s pomočjo spletnega strojnega prevajalnika, ki je namenjen prevajalcem, sodnim tolmačem in tolmačem. V okvirju seminarja bo obravnavana novost, namreč uporabo spletnih prevajalnikov za analizo in popravljanje prevodov. Seminar je zastavljen kot delavnica z vajami, ki spodbujajo razvoj kritičnosti do strojnih prevodov in utrjujejo znanje jezika.

Seminar bo vodila dr. Florence Gacoin-Marks (Filozofska fakulteta UL).

Organizator: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Datum: 5. oktober 2022, od 16. do 19. ure

Kraj: Seminar 2, Pravna fakulteta, Poljanski nasip 2, Ljubljana

Cena: 40 EUR za člane društva, 60 EUR za nečlane in 20 EUR za študente

Več informacij in prijava na spletni strani.

Novice

  • In memoriam: Tanja Ovaska 07. 06. 2024

    Globoko smo pretreseni ob težki izgubi drage prijateljice, predane kolegice in odlične tolmačke Tanje Kaarine Ovaska, ki se je do konca pogumno borila s težko boleznijo.

  • Konferenčno tolmačenje v Sloveniji po 20 letih članstva v EU 09. 05. 2024

    Poklicni slovenski konferenčni tolmači, člani ZKTS, so bili že od samega začetka vpeti v proces približevanja Slovenije evroatlantskim povezavam, zlasti ob številnih obiskih slovenskih političnih predstavnikov v tujini in tujih političnih predstavnikov v Sloveniji. To je bilo obdobje številnih mednarodnih izmenjav, ki se ga v tolmaški skupnosti spominjamo kot zlate dobe tolmačenja, ki se je začela z osamosvajanjem naše države.

  • Nova izdaja mentorske sheme 15. 04. 2024

    Pilotna mentorska shema, ki smo jo pri ZKTS izvedli lani, je bila lepo sprejeta, zato smo se odločili, da jo izvedemo tudi letos. Glede na izkušnje in povratne informacije sodelujočih bo mentorska shema letos nekoliko krajša in jo bomo izvedli jeseni: od 1. septembra do 31. decembra 2024. Prijave zbiramo do vključno 15. 5. 2024.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.