Po zahtevnem obdobju pandemije je nastopilo živahno obdobje, ko se povpraševanje po tolmaških storitvah znova krepi tudi na slovenskem trgu. Za storitve tolmačenja se odločajo tradicionalni kupci in taki, ki se s tovrstnimi storitvami srečujejo prvič. Kako se čim bolje pripraviti na povpraševanje po tolmaških storitvah? Kako se odzivati in zagotoviti kakovostno storitev, ki bo izpolnila njihova pričakovanja?
 
Različnim vidikom vodenja tolmaških projektov bo posvečen seminar 7 korakov do uspešnih tolmaških projektov, ki ga v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije pripravljamo v sodelovanju z Združenjem prevajalskih podjetij pri GZS-ZPSD v ponedeljek, 20. maja 2024, od 9h do 12h, v prostorih GZS v Ljubljani (Dimičeva 13)
 
Seminar bosta vodili Maša Dolanc in Jana Zidar Forte, članici ZKTS in aktivni konferenčni tolmački, ki bosta z veseljem odgovorili tudi na vaša vprašanja v zvezi s konferenčnimi tolmači in tolmačenjem.
 
Več o vsebini si preberite v vabilu. Prijave sprejemamo na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do petka, 17. maja 2024. Število mest je omejeno.

Novice

  • In memoriam: Tanja Ovaska 07. 06. 2024

    Globoko smo pretreseni ob težki izgubi drage prijateljice, predane kolegice in odlične tolmačke Tanje Kaarine Ovaska, ki se je do konca pogumno borila s težko boleznijo.

  • Konferenčno tolmačenje v Sloveniji po 20 letih članstva v EU 09. 05. 2024

    Poklicni slovenski konferenčni tolmači, člani ZKTS, so bili že od samega začetka vpeti v proces približevanja Slovenije evroatlantskim povezavam, zlasti ob številnih obiskih slovenskih političnih predstavnikov v tujini in tujih političnih predstavnikov v Sloveniji. To je bilo obdobje številnih mednarodnih izmenjav, ki se ga v tolmaški skupnosti spominjamo kot zlate dobe tolmačenja, ki se je začela z osamosvajanjem naše države.

  • Nova izdaja mentorske sheme 15. 04. 2024

    Pilotna mentorska shema, ki smo jo pri ZKTS izvedli lani, je bila lepo sprejeta, zato smo se odločili, da jo izvedemo tudi letos. Glede na izkušnje in povratne informacije sodelujočih bo mentorska shema letos nekoliko krajša in jo bomo izvedli jeseni: od 1. septembra do 31. decembra 2024. Prijave zbiramo do vključno 15. 5. 2024.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 50 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.